Home

Achtergrond

Herbeoordeling UWV voor duizend zelfstandigen

Zeker duizend zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) willen dat het uitkeringsinstituut UWV opnieuw naar hun zaak kijkt.

De betrokkenen zijn het niet eens met een aan hen opgelegde terugvordering en eventueel boete, omdat de informatie over hun werkuren niet zou kloppen. In totaal benaderde het UWV drieduizend zzp'ers die daarmee te maken hadden gekregen.

Dat blijkt uit een brief die minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het probleem draait om een deel van de ongeveer 27.000 mensen die tussen 2004 en 2006 vanuit de WW als zelfstandige zijn begonnen. Toen de bestanden van het UWV en de Belastingdienst werden gekoppeld, bleek dat een aantal mensen bij deze instanties verschillende werkuren had opgegeven. Dat leidde in zo'n drieduizend gevallen tot een terugvordering.

Onlangs bleek uit een rapport van de Nationale Ombudsman echter dat werkcoaches van het UWV zelf de zzp'ers mogelijk verkeerd hadden voorgelicht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.