Home

Achtergrond

Hepatitis B op veel scheermessen in Turkije

Vakantiegangers moeten oppassen voor besmetting met het hepatitis B-virus als zij zich laten scheren bij een kapper in Turkije.

Onderzoekers troffen het virus aan op 7 procent van de scheermessen die zij in Turkse kapperszaken onder de microscoop legden. Dat meldde de Duitse beroepsvereniging voor internisten woensdag op basis van Turks onderzoek.

Vooral in het oosten en zuidoosten van Turkije hebben veel mensen hepatitis B, een virus dat leidt tot ontsteking van de lever. Tussen de 12 en 15 procent van de Turken draagt het virus bij zich. In Duitsland ligt dat percentage tussen de 2 en 5 procent. Hepatitis B kan overgedragen worden door bloed of door seks.

Veel toeristen laten zich op vakantie in Turkije op traditionele wijze scheren. Ook het laten aanbrengen van hennatatoeages kan het risico van hepatitis B verhogen, waarschuwen de internisten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.