Home

Achtergrond 158 x bekeken

Helikoper tegen overvallen

De politie Gelderland-Zuid zet de komende tijd een politiehelikopter in om het aantal overvallen in de regio terug te dringen.

De helikopter stijgt voornamelijk op rond tijdstippen waarop veel overvallen plaatsvinden, bijvoorbeeld tijdens koopavonden en rond sluitingstijd van winkels. Dat meldde de politie vrijdag.

De politie in zuidelijk Gelderland telde in de eerste drie maanden van dit jaar 42 overvallen. Met de inzet van de heli hoopt de politie nieuwe overvallen te voorkomen door potentiële daders af te schrikken. Ook kan de helikopter helpen bij het opsporen van daders.

De politie Gelderland-Zuid maakt ook intensief gebruik van sms-mogelijkheden. Naast medewerkers van gemeenten zijn ook alle buschauffeurs van busbedrijf Breng aangesloten op het sms-alert van de politie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.