Home

Achtergrond 296 x bekeken

Helft Q-koorts besmette bokken geruimd

Een VWA-medewerker laadt bokken die geruimd moeten worden wegens Q-koorts.

Een VWA-medewerker laadt bokken die geruimd moeten worden wegens Q-koorts.Foto Ron Magielse

Akkerbouwer Roger van Hoven uit het Zuid-Limburgse Cadier en Keer poot nog de hele week aardappelen. Dit doet hij met zijn nieuwe pootmachine van Miedema. Foto Twan Wiermans

Melkveehouder Theo van Leeuwen uit het Gelderse Buren is er vroeg bij. Hij benutte het mooie weer vandaag om snel een eerste snede gras te maaien. Echter, niet voor zijn koeien. Het – biologische – maaisel is voor de zeugen van zijn oom Peter, die naast hem woont. Als biologisch varkenshouder is die verplicht om ruwvoer te gebruiken en dan heeft hij graag heel jong gras. Peter van Leeuwen: "Het gras moet nog een beetje spinazie-achtig zijn. Dat is het mooist. Daarom moet ik er nu bij zijn. Over een week is het te lang. Ik bespaar er bovendien ongeveer een halve kilo krachtvoer per dier per dag mee." Van Leeuwen heeft 160 zeugen en 1.000 vleesvarkens. Foto William Hoogteyling

Een kleine Franse 1.300 trekkers trokken vandaag vanuit alle richtingen op naar Parijs om te demonstreren op de Champs Elysées. De boerenbond FNSEA schat dat zeker 10.000 akkerbouwers aan de manifestatie tegen lage graanprijzen en veranderingen in het Europese landbouwbeleid deelnemen. De verkeersoverlast van de konvooien van twintig tot ruim honderd trekkers viel mee vanwege een schoolvakantie. Foto ANP

Fruitteler Herman de Leeuw laat het regenen op zijn perceel met jonge Conférence-bomen. De installatie werd twee weken geleden al in stelling gebracht, maar de verwachte vorstaanval bleef uit in het Utrechtse Hagestein. "We liggen hier dicht bij de Lek, dus we hebben geluk gehad. Ik had nu gewoon het gevoel dat het nodig was. Je kon het nog niet zien aan de bomen, maar kwaad kon het niet." De bomen bloeien buitengewoon, stelt hij. De fruitteler was tot twee jaar geleden lid van Fruitmasters, maar koos voor afzet via Van Haaften Fruit. Foto William Hoogteyling

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.