Home

Achtergrond 177 x bekeken

Heineken verkoopt minder bier

Bierbrouwer Heineken heeft de bierverkopen opnieuw zien dalen. Met name de Russen dronken minder Heinekenbiertjes.

De omzet en de biervolumes daalden in het eerste kwartaal, zo blijkt uit het woensdag gepubliceerde tussentijdse handelsbericht.

De omzet kwam uit op 2,936 miljard euro, 3,5 procent lager dan in de eerste maanden van 2009. Analisten hadden gerekend op inkomsten van 2,984 miljard euro.

Heineken verkocht 23,57 miljoen hectoliter bier in de eerste maanden van dit jaar. Dat is iets lager dan de verwachting van 24,2 miljoen hectoliter waar analisten op rekenden. Het behaalde biervolume is 5,3 procent lager dan een jaar eerder. Hogere prijzen konden een deel van de volumedaling opvangen, aldus Heineken.

In Centraal- en Oost-Europa moest het bierconcern de grootste volumedaling incasseren. Hier werd 14 procent minder verkocht. In West-Europa zette Heineken 2,4 procent minder bier af, terwijl het volume in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië steeg.

Dit jaar zal in het teken blijven staan van het terugbrengen van de schulden en het genereren van geld, aldus het concern.

Donderdag staat de algemene jaarlijkse aandeelhoudersvergadering gepland. Op de agenda staat onder meer het beloningsbeleid voor de top van het bierconcern.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.