Home

Achtergrond 171 x bekeken

Halsema wil referendum niet overboord gooien

GroenLinksleider Femke Halsema wil niet zomaar afstappen van plannen voor referenda nu het congres van haar partij afgelopen weekend de paragraaf hierover uit het verkiezingsprogramma schrapte.

Ze wil binnen haar partij een brede discussie voeren over de wenselijkheid van volksraadplegingen, zo stelt ze vandaag in een interview in Trouw.

Halsema wil in de tussentijd met D66 verdergaan met de verdediging van een initiatiefwet voor bindende referenda. De parlementaire behandeling daarvan duurt nog een hele poos dus de herkozen fractieleider denkt haar achterban te kunnen overtuigen.

Volgens Halsema is er nauwelijks discussie gevoerd over het onderwerp en heeft ze er zelf vrijwel niets over kunnen zeggen. Ze wijst erop dat de paragraaf met slechts drie stemmen verschil werd geschrapt en dat de zaal ook verrast was.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.