Home

Achtergrond 196 x bekeken

Grote ketens dominanter in Elstarafzet

De twee grootste verkooppartijen in Nederland Albert Heijn en de formules in de organisatie Superunie hebben de omzet in Elstarappelen de laatste twee jaar met ruim 20 procent verhoogd.

Dat blijkt uit cijfers van het Productschap Tuinbouw (PT). In 2007 haalden beide opgeteld nog 29 miljoen euro omzet met Elstarappelen. In 2009 was dat opgelopen naar 35 miljoen euro. De stijging is vooral veroorzaakt door Superunie, die een groter marktaandeel haalde.

De gezamenlijke ketens zijn goed voor circa 16 miljoen euro omzet in Elstar, bijna evenveel als AH. Superunie is de inkoopcombinatie van de afzonderlijke groep kleinere winkelketens. Het belang van de overige partijen neemt af. De verkopen van Super de Boer, C1000 en ook Aldi liepen terug in 2009, blijkt uit deze gegevens.

Of registreer je om te kunnen reageren.