Home

Achtergrond

'Grote cultuuromslag bezig in basisonderwijs'

Op lagere scholen is een grote cultuuromslag gaande.

"De scholen en schoolbesturen hebben de afgelopen jaren veel meer nadruk gelegd op het verbeteren van de leerresultaten'', zei een woordvoerder van de PO-Raad woensdag in een reactie op het jaarverslag van de Onderwijsinspectie.

Die berekende dat van de basisscholen er 96 zeer zwak zijn. Vorig schooljaar waren dat er 108. De inspectie concludeert dat te veel scholen kansen laten liggen. Ook de PO-Raad vindt dat er nog altijd te veel zijn die onder de maat presteren. "We moeten alles op alles zetten zodat de zeer zwakke scholen tot het verleden behoren.''

De belangenbehartiger wil dat de onderwijsinstellingen meer resultaatgericht gaan werken. Leerlingen moeten doelstellingen krijgen die zij moeten halen. Bovendien vraagt de raad om meer geld om leerkrachten bij te scholen in onder meer taal en rekenen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.