Home

Achtergrond 1 reactie

Grote antimaffia-operatie uitgevoerd

De Italiaanse maffia heeft een enorme deuk opgelopen.

De politie in Napels heeft de hand gelegd op grote stukken land en honderden gebouwen met een waarde van 700 miljoen euro van verdachte leden van de Casalesi-clan van de Napolitaanse maffia. Dat meldden Italiaanse media donderdag.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Roberto Maroni gaat het om de grootste antimaffia-operatie in de geschiedenis van Italië. Premier Silvio Berlusconi noemde de operatie een enorm succes dat te danken is aan zijn regering.

Een team van tweehonderd politieagenten heeft illegale landbouw- en vastgoedbedrijven, honderden gebouwen en grote stukken landbouwgrond in één klap in beslag genomen. Het eigendom dat is geconfisqueerd behoort tot de erfgenamen van maffioso Dante Passarelli, die in 2004 bij een raadselachtig ongeluk om het leven kwam, nog voordat hij veroordeeld kon worden.

De Casalesi-clan is de machtigste familie van de Napolitaanse misdaadorganisatie Camorra. Vorige maand moest de clan ook aan macht inboeten toen twaalf leden werden gearresteerd, inclusief de vader en de broer van een topman van de clan, de voortvluchtige Michele Zagaria.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Cees Boogaart

    Het zal wel weer aan mij liggen maar laat ik nou gedacht hebben dat ze een operatie hadden tegen de milieumaffia ook wel groene maffia genoemd. Pas bij het woord italie begreep ik dat we hier nog niet zo ver mee zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.