Home

Achtergrond 182 x bekeken

Groot-Brittannië slordig met inpassen van welzijnsregels

Het Verenigd Koninkrijk heeft de laatste jaren niet veel vooruitgang geboekt op het punt van de implementatie van een aantal Europese richtlijnen voor Dierenwelzijn.

Die conclusie trekt een onafhankelijke auditcommissie van de Britse Voedsel en Diergezondheidsautoriteit in een rapportage aan het Directoraat Diergezondheid en Voedselkwaliteit van de EU.

De huidige audit concentreerde zich vooral op de implementatie van Europese regels op het gebied van leghennenhuisvesting en transportregels. De Voedselautoriteit concludeerde onder meer dat de aanbevelingen van vorige audits niet of slecht zijn opgevolgd. Verder stelt de autoriteit in haar rapport dat er veel schort aan legbatterijen.

De Britse pluimveehouders maken veel gebruik van uitgebogen batterijfronten om zo de beschikbare oppervlakte te vergroten. Dat is echter niet volgens de Europese regels. Nu kwamen de controleurs ook verrijkte kooien tegen met uitgebogen front, die niet voldoen aan de Europese eisen.

Ook hebben de controleurs kritiek op de omstandigheden voor de dieren in de havens. De voorzieningen om dieren te lossen in de havens van Dover en Felixtowe beoordelen ze als onvoldoend. De situatie voor diertransport van de Shetland- en Orkney-eilanden werden wel als goed beoordeeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.