Home

Achtergrond 229 x bekeken

Grondgebonden landbouw kleiner in Zuid-Holland

Het aantal grondgebonden landbouwbedrijven in Zuid-Holland is van 1998 tot 2008 met 28 procent gedaald.

Dat blijkt uit onderzoek van het landbouweconomisch instituut LEI.

Gezien het aantal opvolgers op de bedrijven verwacht het LEI dat het aantal bedrijven sneller zal afnemen. Het areaal van de grondgebonden landbouw is in dezelfde periode met 1 procent afgenomen naar 135.000 hectare.

De Zuid-Hollandse bedrijven hebben veel verbredingsactiviteiten. Zorglandbouw is de enige tak die de afgelopen tien jaar toenam. Het aantal bedrijven met huisverkoop daalde sterk. De melkveehouderij levert in 2008 de grootste bijdrage aan de werkgelegenheid in de Zuid-Hollandse grondgebonden landbouw, met 2.200 van de totaal 5.100 arbeidsjaren .

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.