Home

Achtergrond 168 x bekeken 2 reacties

Groenlinks wil landelijke regels voor omvang stallen

De omvang van stallen moet landelijk worden beperkt, vindt Groenlinks.

Het bouwblok mag maximaal 1 tot 1,5 hectare zijn, en stallen mogen niet meer dan één bouwlaag hebben. De partij wil dit laten vastleggen in een ministerieel besluit bij de Nota Ruimte, zo zei Kamerlid Tofik Dibi vanmiddag bij een debat over de uitwerking van die Nota. Hij kondigde op dit punt al vast een motie aan.

Volgens Dibi is landelijk beleid nodig, omdat grootschalige stallen negatieve effecten hebben op milieu, dierenwelzijn, volksgezondheid, klimaat en landschappelijke kwaliteit.

Ook PvdA-Kamerlid Patricia Linhard zei zich zorgen te maken over megastallen. Esmé Wiegman (Christenunie) en Jan Mastwijk (CDA) vinden dat besluitvorming over uitbreiding van de (intensieve) veehouderij in principe bij de provincies moet liggen.

Het debat is momenteel geschorst, en wordt later deze middag voortgezet met de beantwoording door minister Tineke Huizinga (Vrom).

Foto

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    hans

    iedere partij heeft een volle mond over deregulering van de regelgeving. Wel maken ze iedere week er wel een regel bij....

  • no-profile-image

    bart

    Weet Dibi wel waar hij over praat? Dat hij zich met de stadsproblematiek bezig houdt , dat is meer zijn territorium. Gezocht mensen met verstand en affiniteit met de landbouw!!

Of registreer je om te kunnen reageren.