Home

Achtergrond

Groei Britse varkensslacht zet zich door

In Groot-Brittannië zijn in februari 704.000 varkens geslacht, 4 procent meer dan een jaar geleden.

De productie aan varkensvlees nam sterker toe, namelijk met 7 procent naar 58.400 ton. Dat komt doordat de Britse fokkers zwaardere dieren naar de slacht brengen, waarbij het gemiddeld geslacht gewicht iets boven de 79 kilo ligt.

Dat blijkt uit een maandoverzicht van het varkensschap BPEX. Over de eerste twee maanden werden 1,6 miljoen varkens geslacht, zo’n 5 procent. Bovendien meldt BPEX dat de gemiddelde varkensprijs ook weer iets is gestegen. Per 20 maart noteerde het schap een prijs van 142 pence (ruim 1,60 euro) per kilo geslacht gewicht, vier pence meer dan aan het begin van dit jaar.

Jaarcijfers van het plattelandsministerie Defra laten zien dat over heel 2009 8,8 miljoen varkens werden geslacht, 4 procent minder dan een jaar eerder. De Britse varkensslacht lag in de eerste negen maanden van vorig jaar nog onder het niveau van 2008. In het vierde kwartaal is echter een opwaartse trend ingezet die ook dit jaar lijkt door te gaan.

Verder meldt Defra in zijn maandoverzicht dat de Britse vleesfabrikanten in maart 59.000 ton varkensvlees geproduceerd hebben. Dat is 11 procent meer dan een jaar eerder.

Het aantal geslachte varkens kwam met 705.000 zo’n 8 procent hoger uit. Het gemiddeld geslacht gewicht van varkens lag met 79,2 kilo weer iets hoger dan in de voorafgaande maanden, aldus Defra.

Of registreer je om te kunnen reageren.