Home

Achtergrond 193 x bekeken

'Griekenland wil aanpassing noodhulpregeling'

Griekenland wil dat de voorwaarden om in aanmerking te komen voor steun van de andere eurolanden worden aangepast.

Dat hebben niet bij naam genoemde overheidsbronnen dinsdag laten weten aan nieuwsbureau Market News International.


Vorige maand bereikten de Europese regeringsleiders een akkoord over eventuele steun aan Griekenland. Als het land schuldhulp nodig heeft, moet het eerst aankloppen bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Daarna zijn de vijftien andere landen van de eurozone bereid extra geld te lenen aan Griekenland.


Maar de Griekse regering zou zich inmiddels hebben gerealiseerd dat het IMF ingrijpende maatregelen zal eisen als voorwaarde voor steun. Om deze maatregelen te ontwijken, zou Griekenland het IMF toch buiten de deur willen houden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.