Home

Achtergrond 251 x bekeken 2 reacties

Greenpeace blokkeert aardappelloods met Amflora

Activisten van Greenpeace hebben vanmorgen tegen de teelt van de transgene aardappel Amflora gedemonstreerd door een aardappelbewaring in het Duitse Bütow in Meckelenburg-Voorpommeren te bezetten.

Zo’n 25 activisten van de milieuorganisatie blokkeerden de deur van de aardappelloods en probeerden zich binnen vast te ketenen. Dit werd door de politie verhinderd. Volgens Greenpeace worden in het depot de Amflora-aardappels opgeslagen die vorig jaar zijn geoogst. Het gaat daarbij om enkele honderden tonnen.

De Europese Unie heeft dit jaar de teelt van de omstreden zetmeelaardappel vrijgegeven. Landbouwminister Till Backhaus van Meckelenburg-Voorpommeren is daar net als Greenpeace niet gelukkig mee. In een schrijven aan landbouwminister Ilse Aigner in Berlijn
heeft hij gisteren zijn afwijzende standpunt tegenover de goedkeuring nogmaals lucht gegeven.

Volgens Backhaus kan de teelt op basis van de bestaande regelgeving niet afdoende worden gecontroleerd. Voor die controle zijn de deelstaten verantwoordelijk, maar op deze manier kan die verantwoordelijkheid niet worden nagekomen, concludeert Backhaus.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Riet

    Gaat het hier om de fabrieksaardappel met een ingebouwde resistentie tegen antibiotica? Dan zijn er veel meer redenen om tegen deze pieper te strijden. Door verkruising neemt de antibiotica resistentie in de vrije natuur toe. Niet alleen door het uitrijden van kippenmest. Door resistentie worden mensen ziek en gaan er aan dood. Vele mensen (in Nederland al meer dan honderd) zijn al gestorven omdat er voor hen geen medicijnen meer waren. Hoe lang nog gaan we door met de levens van mensen ondergeschikt te maken aan (belegging)swinst van chemiegiganten?

  • no-profile-image

    NHorthwest

    Riet als je even Amflora ge Googeld had, dan had je niet zulke onzin uitgekraamt, het gaat n.l. om de productie van 1 soort zetmeel.

Of registreer je om te kunnen reageren.