Home

Achtergrond

Greenery ziet geen ruimte voor areaalgroei blauwe bes

De groei in het areaal blauwe bessen zit aan zijn plafond.

Dat zegt Gerard van Loon, aanbodsmanager zachtfruit van The Greenery. "Het areaal dat er nu is, zal de komende jaren tot volle productie komen. Tot die tijd is er is er geen ruimte voor extra areaaluitbreiding."

Van Loon denkt dat de groei van de afgelopen jaren geen druk zet op de prijsvorming. "Met de juiste promotie en presentatie in supermarkten is er geen reden om ongerust te zijn over de prijsvorming de komende paar jaar."

Hij verwacht dat de opbrengst per hectare zal toenemen. "Er is zeker kans om de blauwe bes een prominente plaats te geven in de schappen voor een reële prijs. We zullen daardoor waarschijnlijk meer grote verpakkingen zien van bijvoorbeeld 300 gram."

Het areaal blauwe bessen is de afgelopen jaren fors gegroeid naar ruim 520 hectare. Naast uitbreiding bij bestaande telers voegden enkele nieuwe telers zich bij de blauwebessenteelt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.