Home

Achtergrond 333 x bekeken 2 reacties

Graus weer kandidaat voor Tweede Kamer

Kamerlid Dion Graus staat elfde op de kandidatenlijst van de Partij voor de Vrijheid voor de komende verkiezingen.

Alle negen huidige PVV-Kamerleden ambiëren een nieuwe termijn. Lijsttrekker is uiteraard Geert Wilders.

Graus is woordvoerder LNV en EZ voor de PVV. Hij valt vooral op door zijn emotionele stijl van debatteren. Graus neemt het vooral op voor het lot van gezelschapsdieren. Hij is groot pleitbezorger van de dierenpolitie en een landelijk alarmnummer voor ernstige problemen met dieren, 113.

Namens de partij draagt Graus een relatief boervriendelijk geluid uit, getekend door een grote aversie tegen allerlei vormen van 'boertje pesten'. Opmerkelijk in dit licht was Graus' steun voor het verbod op de nertsenhouderij. Dit initiatiefwetsvoorstel van SP en PvdA ligt nu ter behandeling voor in de Eerste Kamer.

De kandidatenlijst, die anders dan bij ander partijen geen goedkeuring behoeft van een partijcongres – de PVV heeft geen leden - bevat geen namen van mensen die afkomstig zijn uit de land- en tuinbouw, of het moest lijstduwer (plaats 50) Gom van Strien zijn. Van Strien is voormalig directeur van de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bertje

  Heb in de begindagen van de pvv eens contact gezocht met meneer graus aan de hand van mail. Heb hem het een en ander uitgelegd en wat zijn reactie daarop was oa intensieve landbouw etc.

  Ook heb ik hem verteld dat ik zelf melkveehouder was enzovoort en wat hij voor ons kon betekenen.

  Zijn reactie hierop: Melkveehouders zijn bij uitstek mijn lievelings agrariers. :S wat een kneus.

 • no-profile-image

  geen boer

  nou Stef je bent nogal mild. Mijn stelling is dat hij (link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Dion_Graus)behalve vrouwenmepper en beroepsquerulant gewoon een volslagen randdebiel is. Voornaamste reden om géén PVV te stemmen is dit soort (zie o.a. Brinkman) lijstvulling die reeds bewezen hebben dat ze bij het eerste beetje tegenslag direct losse handjes hebben of anderszins onaangenaam worden. Waar dat binnen een kabinet toe leidt hebben we niet al te lang geleden gezien...

Of registreer je om te kunnen reageren.