Home

Achtergrond 421 x bekeken

Goede kwaliteit narcissen op keuring

De derde speciale narcissenkeuring van de KAVB heeft mooie en kwalitatief goede narcissen in beeld gebracht.

Bij de trompetnarcissen scoorde Cees Breed met zaailing D1959 9,25 punten. De firma Wentink volgde op de voet met de gele 'Yellow Flight' met 9,20 punten.

De top van de inzendingen grootkronigen bestond uit Narcissus 'Bloemendaal' van Breed, 'Odorus Flore Pleno' van J. Bouwers en 'Collins Joy' van M.H. van der Zon & Zn. Bij de dubbele narcissen streden met name Van der Zon en H.M. Meeuwissen om de hoogste eer. Zij verwierven 9,35 en 9,25 punten voor respectievelijk 'Muster' en 'Pink Paradise'.

J. Kuiper scoorde 9,17 punten bij de mooiste Narcissus cyclamineus met 'Alliance'. Gelijk op gingen Breed en P. Pennings bij de spleetkronen met 'Trigonometry' en 'Jantje' met 9,30 punten. De beste eigen zaailing kwam van W.F. Leenen & Zn. met zaailing 1/10 met 9,33 punten.

Bij de narcissen op pot behaalde Kwekerij De Schüllhorn 9,33 punten met 'Diamond Ring'. De mooiste vrije collectie liet twee geheel verschillende presentaties zien. Namelijk een collectie van Breed met elke bloem op een vaasje en een grote glazenschaal van Leenen met 10 verschillende drijvende dubbele narcissenbloemen. De jury waardeerde beide inzendingen even hoog met 9,30 punten. De vierde en laatste speciale narcissenkeuring van dit seizoen zal op maandag 26 april worden gehouden.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.