Home

Achtergrond 4 reacties

Geld voor onderzoek naar insecten als voedsel

Elders staan ze al regelmatig op het menu, maar aan een portie insectie moet Nederland nog wennen.

Demissionair minister Gerda Verburg (LNV) heeft vandaag 1 miljoen euro uitgetrokken voor onderzoek naar de mogelijkheden van insecten als voedsel.

Wageningen UR gaat de komende drie jaar onder meer uitzoeken welke reststromen uit de voedselindustrie als voedsel kunnen dienen voor verschillende soorten insecten. Insecten hebben volgens de wetenschappers net zoveel voedingswaarde als vlees. Maar sprinkhanen, meelwormen, rupsen en ook bijen, termieten en vliegjes hebben het voordeel dat ze met velen zijn en dat ze het milieu maar weinig belasten.

Wageningen UR werkt bij het onderzoek nauw samen met de Verenigde Nederlandse Insectenkwekers (Venik), meldt het ministerie van LNV.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Ga eerst maar eens uitzoeken of de reguliere veehouderij wel zo milieubelastend is als men stelt. Deze "wetenschap" is 100% gebaseerd op aannames. Als die aannames in de praktijk niet blijken te kloppen, komt men nòg niet op het idee dat die aannames fout zijn.

 • no-profile-image

  Han

  Is er al onderzoek gedaan naar de milieu belasting van insecten? Of hebben we hier weer eens een politieke aanname?? Ik heb altijd begrepen dat sprinkhanen een verschroeide aarde achter laten. En dat sommige vliegen / muggen gevaarlijke ziektes kunnen overbrengen! Wat geen milieu belasting!!!

 • no-profile-image

  Xenopus

  Hallo AGD,

  Graag u aandacht voor het volgende.

  Volg alles op de voet in de media wat betreft het eten van insecten.Promoot dit in mijn optredens die ik verzorg ook, na afloop van het optreden mag een ieder die dat wil meelwormen en sprinkhanen proeven.Wat mij dan opvalt is dat de jeugd dit massaal probeert.

  Met andere woorden de jeugd heeft de toekomst. Dus zoekt u een ambasadeur om dit te promoten, dan bent u bij mij, Xenopus aan juiste adres.

  Voor info kijk eens vrijblijvend op onderstaande website.

  Met de vriendelijkste groeten,

  Xenopus,
  06-23 03 32 67
  www.managementbureauxenopus.com

 • no-profile-image

  Benny WIjs

  Hoeveel insekten moet je wel niet eten om een biefstuk te vervangen?
  Krijgen we daar dan ook megastallen van?
  Die beesten eet je met huid en haar op lijkt me ergens niet zo fris.
  En hoe is het eigenlijk met het dierwelzijn gesteld van op groote schaal geteelde insekten?

Of registreer je om te kunnen reageren.