Home

Achtergrond 2 reacties

Geiten van Q-koortsbedrijven mogen naar 'afmelkerijen'

Melkgeiten van meerdere geruimde bedrijven mogen worden afgemolken op één bedrijf.

Daardoor kunnen besmette bedrijven eerder Q-koortsvrij worden verklaard en opstarten met nieuwe dieren. Dat blijkt uit antwoorden van minister Gerda Verburg op Kamervragen over Q-koorts. LTO had deze mogelijkheid voorgelegd aan het ministerie, op verzoek van verschillende geitenhouders. Het afmelkbedrijf kan op deze wijze ook een rendabel aantal geiten melken.

De Kamer debatteert morgen weer met de ministers Verburg (LNV) en Klink (Volksgezondheid) over de aanpak van de Q-koorts.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    boertje

    Tuurlijk, zet ze in een vreemde stal en weg is al het grootste gedeelte van de melk. Alles moet nu toch geent worden dus kan het levenslange fok verbod er ook wel af, daar is de boer beter mee geholpen dan dit "goede" gebaar.

  • no-profile-image

    alle geitjes

    Wat een goede ideeen ineens allemaal. Gaan we lekker extra slepen met geiten heen en weer. En de afmelkers staan vast al in de rij om zoveel geitjes te mogen melken. Onderstaand bokje wordt niet gerust gesteld, integendeel, hij wordt steeds onrustiger van dit soort berichten.

Of registreer je om te kunnen reageren.