Home

Achtergrond 190 x bekeken

Geen kranten in Frankrijk

In Frankrijk worden vandaag geen kranten verspreid.

Drukkers en distributeurs staken, meldden Franse media op internet. Verscheidene vakbonden van de overkoepelende nationale vakbond CGT strijden voor hogere salarissen. De stakers dreigen dat ook donderdag geen kranten worden verspreid, als er geen actie wordt ondernomen.

De oproep tot de nationale staking kwam na een vergadering van de werkgevers en de SPQN, de nationale vakbond voor de dagbladsector, waarbij bekend werd dat er dit jaar geen salarisverhoging zal komen. De salarissen van de werknemers in de sector werden voor het laatst verhoogd in 2008, met 0,6 procent.

Verscheidene dagbladen, zoals Le Monde, La Tribune en Echos, publiceren hun krant nu geheel op internet. Le Monde heeft al aangekondigd dat de krant ook donderdag niet in de kiosken zal liggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.