Home

Achtergrond 349 x bekeken

Geen dier blijft ongeteld in Utrecht

Zeshonderd deskundigen gaan zaterdagochtend op pad om de vogels en het wild in de provincie Utrecht te tellen.

Het is de enige provincie in Nederland waar dit op zo’n grote schaal wordt gedaan, aldus Jeroen Nuissl van de Faunabeheereenheid Utrecht woensdag.

De organisatie wil met de grootschalige telling heel precies in kaart brengen hoeveel grauwe ganzen, knobbelzwanen en meerkoeten er bijvoorbeeld zijn en waar ze het meest voorkomen. Samen met onder andere de provincie Utrecht en Staatsbosbeheer kammen deskundigen in drie uur tijd elk stukje Utrecht uit. ”Dat voorkomt dubbeltellingen”, aldus Nuissl.

Bij de afgelopen vier tellingen werd ontdekt dat er veel meer grauwe ganzen zijn dan gedacht. ”Dat bleken er elfduizend te zijn in plaats van vierduizend. Ons beheer is vervolgens daarop aangepast”, zegt Nuissl.

Pas tegen de zomer is de definitieve uitslag van deze vijfde telling bekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.