Home

Achtergrond

Fruitmasters wil van Elstar clubrasappel maken

Fruitmasters wil onderzoeken of het mogelijk is om Elstar te herpositioneren als clubras.

Dat blijkt uit een reactie van directeur Rian Verwoert op de presentatie van het rapport Berenschot. Het rapport biedt de fruitteelt succesvolle ketenmodellen die de sector uit het slop moeten trekken.

Het clubrasmodel is een samenwerking van telers en coöperaties om nieuwe appel-en perenrassen beschermd in de markt te zetten. Jorrit Dekkers van de Rabobank opperde om niet alleen clubappels voor het topsegment van de markt te telen, maar ook voor onderliggende segmenten. Dekkers en Verwoert zien ook kansen in een franchisemodel, waarin de teler gebonden is aan standaardeisen, maar ook ondernemersvrijheid houdt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.