Home

Achtergrond

FrieslandCampina houdt 177.000 euro akkerbouwsteun

Zuivelconcern FrieslandCampina kan voorlopig 177.000 euro aan akkerbouwsteun voor spuitroom houden.

Dat blijkt uit een uitspraak van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB).

Daarbij hoeft de zuivelcoöperatie 145.000 euro aan boetes niet te betalen. Reden is dat het Productschap Akkerbouw (PA), dat de subsidies plus boetes terugvorderde, procedurefouten heeft gemaakt. Althans dat stelt het CBB.

Campina, opgegaan in FrieslandCampina, maakte bezwaar tegen de terugvordering op zich en tegen de terugvorderingsprocedure. Het laatste blijkt nu met succes. Inzake de hoofzaak van het geschil verklaart het CBB zich niet bevoegd. Het PA kan nog
naar de Europese rechter stappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.