Home

Achtergrond 6 reacties

FrieslandCampina behandelt initiatieven in herfst

Het bestuur van FrieslandCampina komt in de najaarsvergaderingen van 2010 met een reactie op initiatieven van melkveehouders voor aanpassing van de kwantumtoeslag en de weidegangpremie. Dit meldt het bedrijf desgevraagd.

Begin dit jaar bleken er vanuit drie verschillende districten initiatieven van leden te liggen voor aanpassing van de kwantumtoeslag bij FrieslandCampina. De betreffende leden en hun mede-ondertekenaars willen af van de toeslag, die voordien alleen bij Campina bestond. De veehouders pleiten daarnaast voor een hogere weidegangpremie. Het bestuur van de coöperatie heeft zich al over de initiatieven gebogen, maar zint nog op een reactie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Berend

  Prima, maar waar blijft dan de laagcelgetal premie. Over smaak valt niet te twisten, dus doe de test. Doe een smaakproef met melk met een celgetal van 400 en melk met een celgetal van 50

 • no-profile-image

  weide

  Goede zaak om de weidemelk een dikke premie tegeven voor de beste reklame voor zuivel!!!!

 • no-profile-image

  even

  wordt hier niet de kwantum toeslag bedoeld??

 • no-profile-image

  Willem

  Het was een voorstel tot afschaffing van de kwantumtoeslag en niet aanpassing.Het maakt nogal een verschil of je bijna 20 of 40 cent krijgt voor je melk.De aftrek of toeslag blijft het zelfde. Het is een zaak die de leden aangaat want het is hun geld .De toeslag voor grotere bedrijven slaat nergens op want er wordt altijd beweert dat grotere bedrijven lagere bewerkings kosten hebben .Mijn stelling is dus Een goed geleid melkveebedrijf heeft geen kwantumtoeslag nodig , een slecht draaiende zuivelonderneming wel.

 • no-profile-image

  boerke

  Volgens mij moeten jullie met mekaar discussieren op ledenblog melkweb.frieslandcampina.com en niet hier

 • no-profile-image

  Toon

  Berend, DR.

  Er bestaat zoiets als het iniatief recht. Pak dit op en kom met een voorstel richting bestuur. Dat hebben de andere leden ook gedaan.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.