Home

Achtergrond 4 reacties

Foodwatch: Vitamin Water Fit is gewoon frisdrank

Vitamin Water Fit Apple Kiwi doet alsof het fitmakend, functioneel mineraalwater is. Het is gewoon frisdrank, met een hoop verbeelding, oordelt consumentenorganisatie Foodwatch.

Extra vitamine C wordt volgens de organisatie erin gestopt, om de indruk te wekken dat je met de marketingtermen 'fit, functioneel water' ook pure gezondheid naar binnen giet. Vitamin Water Fit bevat verder aroma's, suiker, citroenzuur en kleurstof. "Net als alle andere doodgewone frisjes. Daarom zou niemand het echt als water moeten beschouwen, terwijl de marketing van fabrikant Heineken daar overduidelijk op mikt. Op zijn best overbodig, op zijn slechtst ongezond", oordeelt Foodwatch.

Een flesje van een halve liter Vitamin Water bevat volgens Foodwatch nog 23,5 gram suiker: bijna acht suikerklontjes. "De meeste andere ingrediënten van Vitamin Water Fit zitten ook in doodgewone, goedkope frisdranken."

De levensmiddelenindustrie noemt dit soort producten 'functioneel voedsel met een toegevoegde waarde'. ''Die toegevoegde waarde zit dus niet in dit product. Die moet uit uw portemonnee komen'', legt Bart van Opzeeland van Foodwatch uit.

Vitamine C is volgens hem overbodig in West-Europa. Het zit al volop in het voedsel dat in Nederland te verkrijgen is en als je regelmatig vers eet, heb je helemaal geen extra vitamine C nodig.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Kijk voor die uitmergelende mestwet op het forum "provincie overvallen door besluit Van de Broek (Bijdrage van Henk van der Pol).

 • no-profile-image

  kani Baal

  Onze hele opgeklopte economie zit vol met dit soort onzin producten.Er valt met marketing veel meer geld te verdienen dan met melken. Het is maar wat je de consument wijs kunt maken.Inspelen op angsten , hebzucht en andere menselijke zwakheden is tot een kunst verworden. Zo wordt je gemanipuleerd van wieg tot graf.... en de boer? die ploetert maar door..

 • no-profile-image

  Loenatik

  Als je regelmatig vers eet en ook veel rauwkost naar binnen werkt krijg je niet meer zoveel gezondheid binnen als je denkt.
  Zeker niet als die rauwkost in buitenlanden binnen Europa heeft gegroeit laten we nog maar niet kijken naar de andere landen over de rest van de wereld, er mogen nog teveel vergiffen gebruikt worden die bij ons hier allang in de ban zijn gedaan, en die trowp zit wel gewoon in de groenten.
  Bovendien is de mestregelgeving al zoveel jaren zo verschrikkelijk uitgemergeld dat die goede stoffen gewoon niet meer in de grond komen, dus ook niet in het groeiproces van de groenten terecht komen, er zit bijna geen vitamine of mineralen meer in de zg verse groenten of fruit, je hebt al extra nodig!
  Die meneer Heiniken is misschien te rijkelijk met de suiker in dit drankje maar extra vit C erin is zo gek nog niet.

 • no-profile-image

  .

  Loenatik, zoveel onzin heb ik zelden in een bijdrage gelezen. Drink jij maar van die zoete rommel met wat ingeperste vitamientjes. Als iedereen dat zal doen dan wordt de vergrijzing lang zo'n groot probleem niet als gedacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.