Home

Achtergrond 313 x bekeken

Flinke achterstand bij inzaaien van maispercelen

De verkoop van maiszaden loopt 10 tot 15 procentpunt achter op vorig jaar. Daarbij wordt in Noord-Nederland ook een kleiner areaal verwacht dan in andere jaren.

Dit meldt marktleider Innoseeds op basis van de tot nu toe ontvangen bestellingen. Volgens René Boons van Innoseeds is landelijk gezien voor 20 tot 25 procent van het normale areaal nog geen bestelling opgenomen. In andere jaren gaat het rond deze tijd om ongeveer 10 procent.

Voornaamste oorzaak is de late start van het voorjaar. Veel veehouders en loonwerkers zijn nog volledig gericht op onder meer het uitrijden van mest en het herstel van de grasmat. Veel grasland is uitgewinterd en moet ook worden behandeld. De achterstand bij de maisinzaai laat zich vertalen naar 50.000 tot 60.000 hectare.

Of registreer je om te kunnen reageren.