Home

Achtergrond 328 x bekeken

Financiele steun voor stal met schuifdak

Een stal met schuifdak dat net als in de Amsterdam ArenA dicht kan bij slecht weer, een binnenruimte met vluchtruimte voor paarden en een varkenspension.

Het zijn drie van de elf duurzame projecten die demissionair minister Gerda Verburg (LNV) financieel steunt om te kijken hoe ze onder meer het dierenwelzijn, milieu en de arbeidsomstandigheden verbeteren.

Verburg kende vandaag maximaal 50.000 euro toe aan innovatieve projecten, zodat ondernemers kunnen onderzoeken of en hoe hun plannen haalbaar zijn. Het project de koeientuin in Zoetermeer kan daardoor in elk geval verder. Zoals ook de stal met een weidevloer, beplanting en een mestrobot meer vorm kan krijgen.

Ook het varkenspension (Tilburg) kan voort, evenals het plan voor de stal met klimaatgestuurde biobodem, een filter waarin de mest in de stal wordt gecomposteerd en gedroogd (Lemelerveld). Bij dit concept hoort ook een opmerkelijke bovenbouw, want voor een ideaal klimaat in de stal is een constructie bedacht die open en dicht kan schuiven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.