Home

Achtergrond

Europese autoverkopen trekken aan

De Europese personenautoverkopen lagen in de maand maart 10,8 procent hoger dan in maart vorig jaar.

Over de eerste drie maanden van dit jaar kwamen de verkopen 9,2 procent hoger uit vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, maar nog altijd 9,4 procent lager dan in het eerste kwartaal van 2008. Dat meldde de Europese brancheorganisatie van autofabrikanten ACEA vandaag. Maart 2010 telde een werkdag meer dan maart 2009.

In de meeste Europese markten trokken de autoverkopen aan, in heel Europa werden in maart dik 1,6 miljoen nieuwe auto's verkocht. In Duitsland werden juist ruim een kwart minder auto's op naam gezet. Het Verenigd Koninkrijk nam afgelopen maand het stokje over van Duitsland als grootste afzetmarkt met een stijging van de verkopen van meer dan een kwart tot bijna 400.000 stuks.

In het eerste kwartaal werden in totaal ruim 3,6 miljoen nieuwe auto's verkocht. Ook over de eerste drie maanden gemeten was Duitsland het enige van de grote landen dan krimp liet zien. Toch werden daar in absolute zin de meeste wagens aangeschaft, ruim 670.000.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.