Home

Achtergrond 253 x bekeken

Europees overleg over duurzaam voedsel

Zeven Europese landen gaan in mei praten over een duurzamere voedselproductie.

Demissionair minister Gerda Verburg (LNV) kondigde dat vandaag aan in Londen vooruitlopend op de internationale bijeenkomst over de toekomst van voedsel.

Verburg wil intensief samenwerken met Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en Zweden over een duurzamere productie van voedsel. Ook de rol van Europa daarin wordt bekeken. Verburg wil dat er meer producten in de supermarkten komen die zijn gemaakt met respect voor mens, milieu en dier. "Ik hoop zo ook af te komen van het bijna immorele stunten met vlees'', aldus Verburg.

Met het oog op de verwachte klimaatverandering, waardoor er minder vruchtbare grond en schoon water beschikbaar komen, is een omwenteling noodzakelijk, aldus de bewindsvrouw. Ook al omdat er in 2050 wel negen miljard monden moeten worden gevoed.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.