Home

Achtergrond

Europees maisrassenonderzoek van start

DLV Plant is begonnen met het inzaaien van verschillende maisrassen voor het Europese maisrassenonderzoek.

Het advies- en onderzoeksbureau verwacht voor 7 mei de tien proeflocaties te hebben ingezaaid. Dit jaar worden 116 rassen onderzocht in opdracht van dertien zaadbedrijven. Er worden 74 snijmaisrassen verdeeld over de rijpheidsgroepen zeer vroeg, vroeg en middenvroeg onderzocht. Daarnaast worden 42 korrelmaïsrassen onderzocht.

De zaaimachine van DLV Plant is vanaf dit jaar naast normale kunstmestbakken voorzien van een granulaatstrooier en een slangenpomp. De zaaimachine is daarmee geschikt om zowel kunstmestkorrels als vloeibare kunstmest naast de rij toe te dienen als wel om granulaat in de zaairij te brengen. Voor het Productschap Akkerbouw wordt met deze machine een korrelmaïsproef ingezaaid waarin verschillende typen rijenmeststoffen (waaronder granulaat en vloeibare meststoffen) met elkaar worden vergeleken.

De zaaimachine van DLV Plant. Foto DLV Plant

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.