Home

Achtergrond 187 x bekeken

Eurlings: meer 'asomobilisten' op les sturen

De politie moet ervoor zorgen dat meer automobilisten en motorrijders met een gevaarlijke rijstijl naar een gedragscursus worden gestuurd.

Dat schrijft demissionair minister Camiel Eurlings (Verkeer) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. De politie heeft sinds oktober 2008 de mogelijkheid om zogenoemde 'asomobilisten', naast een boete, verplicht verkeersles op te leggen. Deze Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG) wordt verzorgd door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Eerder was al duidelijk dat veel minder asomobilisten dan verwacht door de politie worden doorgestuurd naar het CBR.

Om die doorverwijzing te stimuleren kondigt Eurlings een aantal maatregelen aan. Hij denkt onder meer dat een beter gebruik van het computersysteem van de politie al soelaas kan bieden. Dat systeem wordt zo aangepast dat bij een ,,proces-verbaal voor rijden onder invloed een kwalitatief goede mededeling wordt aangeleverd, zodat het CBR zonder problemen een alcoholmaatregel kan opleggen'', schrijft hij de Kamer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.