Home

Achtergrond

Ergste brandgevaar Veluwe geweken

Het gevaar voor natuurbranden op de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug en de Gooise natuurgebieden is grotendeels geweken.

In de drie gebieden geldt code geel, meldden de verantwoordelijke veiligheidsregio's vandaag.

De afgelopen dagen was in de gebieden code oranje van kracht. Vorige week gold zelfs code rood, wat een zeer grote kans op een natuurbrand inhoudt. Code geel betekent dat de natuur nog steeds droog is en dat voorzichtigheid is geboden, aldus de brandweer. Er geldt echter geen stookverbod, zoals bij code rood wel het geval is.

Door buien en de afgenomen wind is het grootste brandgevaar nu geweken. De afgelopen dagen waren verkenningsvliegtuigjes in de lucht om branden zo snel mogelijk op te sporen. De vliegtuigjes blijven nu aan de grond, maar kunnen incidenteel alsnog opstijgen, stelt de brandweer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.