Home

Achtergrond 4 reacties

Eko Holland levert melk aan Arla-fabriek Nijkerk

Coöperatie Eko Holland begint volgende week met de levering van biologische melk aan Arla Nijkerk. Dit hebben de betrokken bedrijven bevestigd.

Volgens voorzitter René Cruijsen van Eko Holland gaat het vooralsnog om een bescheiden hoeveelheid. Tot nog toe betrok Arla Nijkerk de biologische melk van FrieslandCampina.

De leverantie van biologische melk door Eko Holland valt nagenoeg samen met de introductie door Arla Nijkerk van een nieuwe zuivellijn onder de merknaam Arla (in plaats van Friesche Vlag).

Eerder meldde FrieslandCampina dat het haar Boerenlandmelk-formule aanpast. Pakken met zuivel van dit merk zullen binnenkort met biologische melk worden afgevuld, al wordt de melk niet heel nadrukkelijk als biologisch verkocht. FrieslandCampina handhaaft daarnaast haar bestaande biologische lijn. De nieuwe Arla-lijn wordt eerder geïntroduceerd.

Eko Holland is heel blij met de nieuwe afnemer, al zorgt de overeenkomst er wel voor dat de behoefte aan biologische melkveehouders nog groter wordt, stelt Cruijsen. ”We hebben nu al een tekort van 10 tot 20 miljoen kilo melk.”

De leverancierscoöperatie verwelkomde in de afgelopen tijd al een aantal overstappers van andere verwerkers, maar daarmee is de behoefte nog niet afgedekt. "We zitten met smart te wachten op meer omschakelaars," stelt Cruijsen.

Eko Holland telt meer dan honderd leden en is naar eigen zeggen al de grootste coöperatie van biologische melkveehouders. Het zou graag alle biologische melkveehouders bundelen. Andere bedrijven lijken daar niet veel brood in te zien. Coöperatie FrieslandCampina heeft haar eigen biologische tak, met eigen leveranciers. Ook een aantal kleinere producenten heeft eigen leveranciers. Eko Holland levert al biologische melk aan onder meer Vecozuivel en een aantal kaasproducenten. Arla Nijkerk blijft nog het grootste deel van de melk betrekken van FrieslandCampina.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  eko profiteur

  ja en de biomelk in dk gaat nog mee met de gangbare melk ?????

 • no-profile-image

  boetje

  Biologisch!!

 • no-profile-image

  koetje

  Kijk eens aan,er is ergens een tekort aan melk;dat wordt interessant.

 • no-profile-image

  boertje

  Dat bied kansen om onder de zuivelreus met € 5 bonus weg te kunnen komen, maar jammer dat het overschakelstuk zo lang duurt!!

Of registreer je om te kunnen reageren.