Home

Achtergrond 1 reactie

Efsa: nieuwe transgene mais is veilig voor gezondheid en milieu

De Europese voedselautoriteit Efsa vindt dat gebruik van de transgene maissoort MON89034 x MON88017 geen gevaar oplevert voor de gezondheid of het milieu.

De maissoort is door genetische modificatie resistent gemaakt tegen insecten. Ook verdraagt de mais het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat. Ook ziet de Efsa geen bezwaar om de toelating van de transgene maissoort MON863 te verlengen. De lidstaten en de Europese Commissie moeten beslissen over de toelating van de nieuwe mais en de verlenging van de bestaande soort.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Resistent tegen insecten lijkt me moeilijk, dat zou betekenen onsmakelijk of oneetbaar. Het is vermoedelijk een ras dat insecticiden produceert en op deze wijze komt er een ongecontroleerde hoeveelheid gif in het milieu en in het maiszaad of in de kuil. De gevolgen hiervan zullen op korte termijn wel geen schade opleveren maar op lange termijn??? Antibiotica was bij gecontroleerd gebruik ook veilig totdat er resistentie optrad en nu zit de hele wereld in zak en as. Dus nu via mais en andere planten nog maar zo'n sessie doen? is de lobby van Monsanto dan zo sterk en zijn de bonussen zo hoog dat verbieden zelf moord is???

Of registreer je om te kunnen reageren.