Home

Achtergrond 724 x bekeken

Eerste hennen in rondeelstal

Erik Jan Brandsen brengt een rolcontainer met leghennen binnen in de splinternieuwe rondeelstal die vorige week officieel werd geopend.

Erik Jan Brandsen brengt een rolcontainer met leghennen binnen in de splinternieuwe rondeelstal die vorige week officieel werd geopend. De stal is vandaag bevolkt met 30.000 leghennen. De dieren zijn onderverdeeld in vijf groepen. Gerard Brandsen, de vader van Erik Jan, verwacht dat de hennen van het type Lohman light over een week of drie zullen beginnen te leggen. De eieren zullen worden afgezet via Albert Heijn als rondeelei met drie Beter Leven-sterren van de Dierenbescherming. Foto Vidiphoto

De maatschap Werkman in Eenrum, in de provincie Groningen, is begonnen met het poten van aardappelen. De akkerbouwers zijn in het noorden van Nederland gestart met het poten van de eigen stammen pootaardappelen. Die zijn allemaal voorgekiemd.
Maatschap Werkman poot elf verschillende aardappelrassen. Het poten van stammen is een intensief werkje, omdat de rassen goed gescheiden moeten blijven. Foto Jan Bouwman

Belgisch Witblauw vee van vleeshandel Kusters rent door de weiden bij het Limburgse Margraten. Vleeshandel Kusters is al meer dan vijftig jaar een begrip in het Limburgse heuvelland. Het bedrijf slacht zowel vee uit de eigen stallen als vee van andere veehouders uit de regio geslacht. Foto Twan Wiermans

Akkerbouwer Jan Rienks in het Noordfriese Sint Jacobiparochie heeft de spuitmachine tot nu toe alleen maar gebruikt voor de onkruidbestrijding. Op de achtergrond staan honderden nieuwe kuubskisten, zegt zijn broer Gerlof. ”We gebruiken de kisten voor de opslag van pootaardappelen. Onze loods is vorig jaar op 22 oktober afgebrand door kortsluiting. Alle kisten met pootaardappelen en een paar machines zijn daarbij verloren gegaan. De nieuwe kisten staan op de oude vloer van de loods. We wachten nog op een bouwvergunning voor de nieuwe loods en we hopen dat de nieuwe loods er staat voordat de pootaardappelen worden gerooid.” Foto Alex de Haan

De asperge-oogst in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen komt al vroeg op gang. De boeren worden geholpen door duizenden seizoensarbeiders uit Polen. Er zijn in Noordrijn-Westfalen circa 460 aspergetelers die van 4.000 hectare oogsten. Daarmee neemt de deelstaat 20 procent van de totale Duitse aspergeproductie voor zijn rekening. Op 22 april begint officieel het aspergeseizoen. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.