Home

Achtergrond

Een derde drinkwater in pluimveestallen onder de maat

Ruim een derde (36 procent) van al het drinkwater in pluimveestallen is matig tot slecht van kwaliteit, blijkt uit onderzoek van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD).

Terwijl pluimveehouders kritisch letten op de voerkwaliteit, krijgt drinkwater volgens de dienst in veel gevallen te weinig aandacht. Een slechte waterkwaliteit kan echter van grote invloed zijn op de prestaties van pluimvee.

De GD becijfert de schade als gevolg van een besmetting van het water met schimmels en gisten op een bedrijf met 30.000 leghennen op 12.000 euro op jaarbasis. Een bacteriologische vervuiling van het water op een bedrijf van 30.000 vleeskuikens leidt tot een schadepost van 2.000 euro per ronde.

Of registreer je om te kunnen reageren.