Home

Achtergrond

EU exporteert minder varkensvlees

De export van varkensvlees van de EU-landen naar derde landen is in de eerste twee maanden van dit jaar 7 procent lager uitgevallen dan vorig jaar.

Dat blijkt uit gegevens die de Europese Commissie heeft openbaar gemaakt. In totaal exporteerde de EU 341.125 ton varkensvlees over januari en februari.

Rusland was met 94.757 ton en een aandeel van 27,8 procent de grootste afnemer. De hoeveelheid is drie procent minder dan vorig jaar. Hongkong was goed voor een afname van 54.963 ton vlees; 31 procent minder dan vorig jaar. Naar Japan ging 31.444 ton varkensvlees, 15 procent meer dan vorig jaar. China nam 28.818 ton af; twee procent meer. Oekraïne nam 14.199 ton varkensvlees af. Dat is 44 procent minder dan vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.