Home

Achtergrond

Duizenden bellen alarmcentrales

Bij de alarmcentrales komen nog steeds veel telefoontjes binnen van gestrande Nederlandse passagiers die niet naar huis kunnen in verband met de sluiting van het luchtruim na de vulkaanuitbarsting op IJsland.

Bij de alarmorganisaties Eurocross en SOS International zijn de afgelopen dagen ruim vijfduizend telefoontjes binnengekomen van Nederlanders die nog in het buitenland vast zitten. Ook de ANWB heeft vanaf zaterdag ongeveer drieduizend telefoontjes gekregen.

Een zegsvrouw van Eurocross kon niet zeggen hoeveel van de meldingen kom en van mensen die in Europa verblijven en die dus in theorie per bus of trein terug naar Nederland kunnen keren. "Veel meldingen komen ook uit populaire landen in Azië, zoals Thailand, China en Japan. Voor die mensen kunnen we op dit moment niet veel doen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.