Home

Achtergrond 160 x bekeken

Duitsland wil hulp banken bij Griekse crisis

De Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, wil dat de grote banken in zijn land zich vrijwillig verplichten om Griekse schuldpapieren aan te schaffen. Dat meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

De aanschaf van Griekse schulden zou een stabiliserend effect moeten hebben op de beweeglijke financiële markten, stelt Schäuble. Hij zal de directies van de banken vermoedelijk zondag benaderen, nadat Griekse functionarissen, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Unie een reddingsplan overeen zijn gekomen.

De bijdrage van de banken zou de publieke opinie in Duitsland ook wat positiever kunnen doen stemmen. Veel Duitsers zijn eigenlijk niet van zins om de Grieken uit de brand te helpen, maar het land moet wel om een verdere economische malaise te voorkomen.

Griekenland heeft de EU en het IMF gevraagd om 45 miljard euro voor de komende drie jaar om zijn schulden te kunnen aflossen. Dat bedrag zou kunnen oplopen tot wel 120 miljard euro. Een deel van dat bedrag zal Duitsland op tafel moeten leggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.