Home

Achtergrond

Duitsland wil EU-top over Griekse steun

De Duitse regering wil een extra bijeenkomst van Europese regeringsleiders inlassen als Griekenland besluit een beroep te doen op de door de eurolanden aangeboden noodkredieten.

Dat zei een woordvoerder van de Duitse regering maandag. "Zoals in maart al werd afgesproken is voor activering van het hulpprogramma een vergadering van de Europese Raad nodig'', aldus de woordvoerder.

Volgens een woordvoerder van de Europese Commissie is dat echter niet het geval. "We hebben geen grote bijeenkomst in Brussel nodig. Zoals we zondag hebben kunnen zien is de eurogroep heel goed in staat om op een effectieve, snelle manier in actie te komen.'' Dit weekeinde kwamen de ministers van Financiën in een telefonisch overleg tot het akkoord over de hulpleningen voor Griekenland. Om het hulpprogramma voor Griekenland in werking te stellen is nog wel een unaniem besluit van alle betrokken landen noodzakelijk, stelde de Europese woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.