Home

Achtergrond 279 x bekeken 1 reactie

Duits Saka start bedrijf in Oekraïne

De Duitse pootgoed- en aardappelhandelsonderneming Saka/Solana gaat met een vestiging aan de slag in Oekraïne.

Vanuit de vestiging in Boryspil zullen de Solana-rassen worden vermarkt in zowel Oekraïne als Wit-Rusland. Ook wordt teeltadvies aangeboden. In samenwerking met een partner wordt met de pootgoedvermeerdering begonnen in de regio Chernigow.

Volgens Saka/Solana, een in Hamburg gevestigde leidende speler in de Duitse pootgoedsector, is in de regio sprake van buitengewoon gunstige omstandigheden voor de teelt.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Inderdaad in deze provincie zitten grote en goede (poot)aardappel bedrijven. Vooral een 130 km noordelijk van Borispil (het vliegveld) zitten de aardappelboeren op ligtere gronden waar zonder beregening 30 - 45 ton / ha gen probleem hoeft te zijn. Door dit besluit van de Duitsers, missen de Nederlanders de boot. Ze hadden hier 10 jaar geleden een kans om met het Brouwgerst mee te liften, maar nee de Nederlandse handelshuizen verkochten liever weinig voor vel geld, dan veel voor een lokale prijs. JAMMER.

Of registreer je om te kunnen reageren.