Home

Achtergrond 8 reacties

Drie sterren voor Rondeelsysteem

Eieren uit de Rondeelstal krijgen drie Beter Leven sterren van de Dierenbescherming.

Albert Heijn gaat de eieren vanaf week 25 in al zijn winkels verkopen onder het Puur en Eerlijk-programma. Dit maakten de Dierenbescherming en Albert Heijn bekend bij de opening van de eerste Rondeelstal bij de familie Brandsen in Barneveld.

Met drie sterren is het Rondeelsysteem gelijk gewaardeerd als biologische eieren die ook drie sterren hebben. De Dierenbescherming geeft de drie sterren aan rondeel wel met het nodige voorbehoud, meldt directeur Frank Dales van de Dierenbescherming. De organisatie wil de rest van dit jaar uitgebreid gedragsonderzoek doen om goed inzicht te krijgen in het welzijn van de hennen in deze stal. “Op het punt van uitloop scoort rondeel minder dan biologisch omdat de uitloop overdekt is, maar op andere punten, zoals drinkwatervoorziening en stofbaden scoort rondeel beter en dat compenseert de uitloop”, aldus Dales.

Behalve drie sterren van de Dierenbescherming heeft het systeem als eerste productiesysteem ook het Milieukeurcertificaat gekregen van de stichting Milieukeur.

Bekijk een video over de rondeelstal van de familie Brandsen in Barneveld

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Klokkenluider

  Zo we worden maar weer financieel bedrogen, zeker weer duurder??? Nedeland wordt steeds slimmer ( Spotje van de LOI )

 • no-profile-image

  bertes

  hoezo beter stofbad dan bij biologisch?
  lekker stofbaden in de zon lijkt mij niks mis. en in de regen wormen zoeken even min.

 • no-profile-image

  ?

  klokkenluider, mag voor betere welzijn ook fatsoenlijk betaald worden.
  Als jij een baan hebt, wil je toch ook bij promotie meer verdienen?

 • no-profile-image

  jan van bats de bode

  Ik ben het met kippenhouder uit Ermelo eens, het is gewoon een prestige project! Zelfs bij de dierenbescherming weten ze niet waarom deze nieuwe vorm van houderij 3 sterren weggeven!
  Bij de BPV moeten ze in actie komen!! Kom op Japie van Deelen

 • no-profile-image

  a hamstra

  boeren moeten van dierenbescherming en albert heijn, ook gedragsregels eisen , , een milieu verantwoorde prijs voor de produkten voor het boeren bedrijf en gezin. milieu vriendelijke prijzen voor de consument. van dierenbescherming en zijn vrienden eisen dat, hun dieren een milieu vriendelijk worden verzorgd.
  waken voor overbevolking, ganzen. kraaien, zwanen, vossen, herten, zwijnen, enz.genoeg voer voor onder hun dieren, (oostervaardeplassen)

 • no-profile-image

  kippenhouder

  Absoluut een systeem vanuit het oog van de mens.
  Niks waard voor de kip in mijn ogen, waarschijnlijk alleen maar een grote subsidie spons voor een aantal partijen waaronder ASG WUR, maar die zijn al langer de weg kwijt.

 • no-profile-image

  zents

  dus een volierestal met overdekte uitloop , mestdroging en luchtwasser maar dan rond. Ik zie geen wezenlijk ander verschil behalve de kostprijs van de eieren. Gezien het volume zal de consumenten-prijs minimaal een stuiver boven scharrel moeten liggen te veel voor het zelfde ei. Dan is de doelgroep al snel de huidige bio-klant.
  Het is dier, milieuvriendelijker beter voor voedselveiligheid dan het huidige bio-ei, dus wat mij betreft ander voer er op regels bijschaven en zie daar het nieuwe bio-ei.

 • no-profile-image

  Niels

  De eieren uit het Rondeel worden goedkoper dan biologische eieren. Een doosje van 7 eieren zal waarschijnlijk 1,89 Euro gaan kosten in de supermarkt.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.