Home

Achtergrond 714 x bekeken 8 reacties

Drenthe wil geen serrestallen voor melkvee

Gedeputeerde Staten van Drenthe willen geen serrestallen voor melkvee in het Reestdal-gebied. Dit heeft het college van GS vandaag bekendgemaakt.

Met dit besluit draait het de goedkeuring terug die de gemeente Meppel al had gegeven aan het bestemmingsplan buitengebied Meppel.

De gemeente was onder voorwaarden akkoord met de eventuele komst van serrestallen. Tot die voorwaarden behoorde het stellen van eisen aan de maximale hoogte van de stallen. De gemeente legt zich nu neer bij het besluit van GS.

GS maakt bezwaar tegen de komst van serrestallen vanwege de natuurwaarden in het gebied, stelt een woordvoerder. In gemeente De Wolden zijn serrestallen in het Reestdal al niet meer toegestaan. Meestal zijn overheden juist coulanter tegenover serrestallen, omdat die
het omgevingsbeeld minder verstoren.

De lokale LTO-afdeling en LTO Drenthe zijn volledig overvallen door het besluit van GS, dat ook een aantal agrarische neven- en vervolgfuncties in het Reestdal-gebied wil verbieden.

Het besluit komt op een opmerkelijk moment. Het bestemmingsplan buitengebied Meppel is het laatste bestemmingsplan in de provincie waar GS nog iets direct over te zeggen heeft, omdat het ontwerp ter inzage is gelegd vóór de inwerkingstreding van de nieuwe Wet op de Ruimtelijke Ordening per 1 juli 2008.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Sjoerd Spiekker

  @ Gert, Ja, Gemeente de Wolden is niet echt een landbouwgemeente, al zeggen ze van wel. Ze kruipen voor Westerveld, (de gevolgen kan ik dagelijks bekijken. Ik woon circa een halve km. van de grens af. Nog even, en Drenthe is een groot natuurgebied.

 • no-profile-image

  gert

  Reestdal is blijkbaar ook al heilig

 • no-profile-image

  gert

  @SJOERD, Ged. Haarsma woont in Westerveld,maar het duurt niet zolang of Westerveld zit ook op slot,maakt ze er ook een Orvelte van

 • no-profile-image

  h.wouters@kollumerland.nl

  nee ,geen brabant maar wel de copa cabana

 • no-profile-image

  GERT

  Het enige wat ze daar nog willen zijn ww-uitkeringen en armoede verdelen

 • no-profile-image

  Hans

  Willen jullie ruilen met Brabant?

 • no-profile-image

  Piet

  Weinig provincies hebben zoveel ruimte en zijn zo agri-foob als Groningen en Drenthe.

 • no-profile-image

  h.wouters@kollumerland.nl

  wat willen ze eigenlijk nog wel in drenthe!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.