Home

Achtergrond

Donoren lichaam willen nuttig zijn

Mensen die hun lichaam na hun dood ter beschikking stellen aan de wetenschap, willen vooral 'nuttig' zijn.

Dat zegt 92,7 procent van degenen die van plan zijn na hun dood donor te worden. In Nederland hebben zich de laatste jaren zo veel mensen als lichaamsdonor geregistreerd, dat sommige anatomische instituten tijdelijk geen nieuwe donoren meer inschrijven.

Dat staat in een artikel dat onderzoeker Sophie Bolt van de Radboud Universiteit deze maand publiceert in het wetenschappelijke vakblad Annals of Anatomy. Bolt onderzoekt alternatieve vormen van lijkbezorging. Voor 14,7 procent van de lichaamsdonoren geldt dat zij ook negatief staan tegenover de gebruikelijke begrafenis of crematie, aldus Bolt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.