Home

Achtergrond 384 x bekeken 5 reacties

Dirkmaat niet meer op lijst Groenlinks

Het congres van Groenlinks heeft gisteren de definitieve kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen vastgesteld.

Jaap Dirkmaat, directeur van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap en voorheen directeur van Das en Boom, is daarbij 'gesneuveld'.
Dirkmaat was een hoge plaats op de lijst (bij de eerste vijf) toebedacht door de kandidatencommissie. De in Utrecht aanwezige partijleden dachten daar anders over: zij kozen voor continuïteit door de vijf Kamerleden die weer verkiesbaar waren op de eerste vijf plaatsen te zetten. Van hen maakte vooral Ineke van Gent, die opgaat voor een vierde termijn, een sprong op de lijst.

Hoogste nieuwkomer is Liesbeth van Tongeren, directeur van Greenpeace Nederland, op plaats zes. Lijsttrekker Femke Halsema kreeg net als Van Gent de goedkeuring van het congres voor een vierde termijn.

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jacques

  Het is Dirkmaat zijn eigen schuld. Als hij geen limiet gesteld had was hij misschien rond plek 10 uitgekomen en dat zou zeker een zetel geweest zijn. Hij moest zo nodig als enige een limiet er in leggen en heeft het als enige van de top 5 niet gehaald. Stom Stom Stom..

 • no-profile-image

  Harry Voss

  Prima lobby van uit o.a. de Faunabescherming.
  Jager's vriend Jaap niet op de lijst.
  Veel echte natuurbeschermers zijn de afgelopen weken bij veel Groen Links afdelingen en fractie's langs geweest met het verhaal dat jagersvriend Jaap op een te hoge plaats stond.
  Deze lobby was drie jaar geleden ook al succesvol.
  Harry Voss

 • no-profile-image

  gert

  Hij kan de boom in

 • no-profile-image

  Boerin

  Geen slimme zet van GL. Dirkmaat heeft veel meer in huis dan mevrouw van Gent. De zogenaamde "natuurbeschermers" waar men het hier trouwens over heeft zijn dezelfde mensen die liever openlijk dieren in grote aantallen laten creperen, dan dat ze verantwoordelijkheid durven te nemen voor beheer. Een stem op GL = dus een stem voor natuurdogmatici.

 • no-profile-image

  anti

  Goed gedaan. Alweer zo'n handlanger van die prostaatschutters weg. Er kunnen er niet genoeg opknoeien.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.