Home

Achtergrond 381 x bekeken 2 reacties

'Dierenbeul mag nooit meer dieren houden'

Het moet dierenbeulen worden verboden de rest van hun leven dieren te houden.

Daartoe roept de Dierenbescherming Kamerleden op, morgen in een advertentie in de Volkskrant. In de Tweede Kamer wordt morgen een initiatiefwet besproken van CDA en PvdA over dit onderwerp, maar dat voorstel gaat de dierenbeschermers niet ver genoeg.

Volgens het voorstel van Harm-Evert Waalkens (PvdA) en CDA'er Henk Jan Ormel moet een rechter bij het bestraffen van dierenmishandeling de dader een verbod van maximaal tien jaar kunnen opleggen voor het houden van dieren. Nu geldt bij dierenmishandeling nog dat de rechter een proeftijd kan opleggen, waarbij een verbod voor het houden van dieren geldt van maximaal drie jaar.

De veroordeelde kan nu onder het zogeheten houdverbod uitkomen door een boete te betalen. Daarvan wil de Dierenbescherming ook af. "Laten we een sprong maken'', stelt de Dierenbescherming in de advertentie.

"Een levenslang houdverbod, waar de veroordeelde niet onder uitkomt met het betalen van een geldboete. Want geen hond zit erop te wachten dat een dierenbeul na een paar jaar weer een baasje wordt.''

De Raad voor Dieraangelegenheden (RDA) adviseerde onlangs demissionair minister Gerda Verburg van LNV al dat mensen die niet goed voor hun beesten zorgen, in het uiterste geval een permanent houdverbod opgelegd moeten krijgen. Dat deed de adviesraad in het rapport Verantwoord Houden, dat werd opgesteld op verzoek van Verburg.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Leen

    Precies, Staatsbosbeheer moet het recht om dieren te houden worden ontzegd.

  • no-profile-image

    dier

    Heel gewoon, hoor, als je niet deugt aangepakt en het recht ontzegd worden ooit nog dieren te houden. Wij in Nederland lopen hopeloos achter met wetgeving op diergbied. Bovendien sponsort Brussel ( wij dus) stierenvechten. Geeft veel hoop voor de toekomst. Wie durft dit met droge ogen aan zijn kinderen te vertellen en te verdedigen?

Of registreer je om te kunnen reageren.