Home

Achtergrond 473 x bekeken 6 reacties

Dierenactivisten komen minder vaak aan huis

Mensen die met dieren werken worden thuis minder vaak lastiggevallen door dierenactivisten.

Vorig jaar had dit maar eenmaal plaats, terwijl deze methode van actievoeren in de jaren daarvoor juist steeds meer voorkwam. Dat blijkt uit cijfers over extremisme die minister Ernst Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken) vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Inlichtingendienst AIVD bracht de stijging van het aantal intimiderende huisbezoeken in verband met de Nederlandse tak van Stop Huntingdon Animal Cruelty (Shac-Nederland). Nu meldt de AIVD dat deze groep niet meer bestaat maar is opgegaan in de actiegroep Respect voor Dieren.

De politie telde vorig jaar 45 illegale acties van dierenactivisten. Ze maakten zich schuldig aan bedreiging en vooral aan vernieling. Driemaal werden dieren losgelaten. Politie en justitie hebben vorig jaar extra hard achter dierenextremisten aangezeten en gaan daar dit jaar mee door.

Extremisten die zich druk maken om vreemdelingen die het land moeten verlaten, maken zich nog wel schuldig aan het thuis lastigvallen van personeel uit asielzoekerscentra. Hun methodes lijken op die van dierenactievoerders, al heeft de AIVD geen aanwijzingen dat deze twee groepen veel met elkaar te maken hebben. De dienst stelde al eerder vast dat het verzet tegen het asielbeleid aan het radicaliseren is.

Rechtsextremisme vormt vooral een probleem voor de openbare orde met vandalisme, hangjongeren en drank- en drugsgebruik. De nationale veiligheid is niet in het geding: het gaat vooral om een jeugd- of subcultuur die niet verder aan het radicaliseren is.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  keutelboer

  Beste veehouder je hebt gelijk . Maar het is nog veel erger . Voor dat deze nertsen dood zijn slachten zij nog veel andere kleine dieren af . Dit niet alleen om te eten , maar alles wat ze tegen komen . Dus daar zit nog meer dierenleed . Als je een echte dierenvriend bent laat je geen dieren los en zeker geen roofdieren zoals nertsen . Dit alles geeft aan dat zij geen kennis van deze dieren hebben en waarschijnlijk ook niet van andere dieren .Dus degene die nertsen los laat en zich dieren vriend noemt , moet maar eens na de gevolgen van een bezoek van een nerts aan een kleindier verblijf gaan kijken . Heb zelf al 3 keer meegemaakt , de gevolgen zijn voor een echte dieren vriend niet aan te zien . Zij kunnen bij een hobby fokker in eenkeer zijn hele dieren bestand uitmoorden . Tel het dieren leed en mensenleed wat daar achter schuilgaat + financieel verlies van de nertsenhouder en dierenhouders bij elkaar op . En presenteer deze dieren vrienden de rekening maar . Maar zoals gewoonlijk zal van een kalekip weinig te plukken zijn .

 • no-profile-image

  Bart

  Waarschijnlijk is 1 gestoorde man over de schreef gegaan en heeft iemand bedreigd die toevallig in de bioindustrie werkt. Dat is dan de reden om een hele dienst op te tuigen om een evt. volgende "gestoorde figuur" in beeld te krijgen. Misschien over 5 jaar? Het kost miljoenen, maar om de naam van mensen die wel respect hebben voor alles wat leeft te bezoedelen heeft onze staat veel geld over. Glossy Glimmer geeft ook al miljoenen uit aan flauwekul. N.B. Zou dat dagje naar de Efteling leuk zijn geweest en krijgen we dat in Glossy bladen breed uitgemeten te zien? Ondertussen moet er wel zo'n 1.5 miljoen worden uitgegeven aan politie om voetbal hooligans in het gareel te houden. Kortom: we zijn volkomen van het padje. Wat zullen ze balen dat mensen die hun hond of kat aaien gewoon vriendelijke normale mensen zijn ipv terroristen.

  Te zielig voor woorden om te beschrijven hoe onnozel het is om een hele dienst op te tuigen voor 1 gestoorde persoon in een heel jaar in heel Nederland. ER lopen meer gestoorden rond die dieren martelen voor de lol. Zeker weer het CDA.
  Zodra je gezonde drachtige geiten op grote schaal laat inslapen, dan krijg je zeker een lintje. De top is volkomen gestoord.

 • no-profile-image

  Gerritsen

  Met Bart hebben we er weer een gestoorde bij.

 • no-profile-image

  veehouder

  wat de dieren redders zoals zich zelf noemen beseffen nie dat de gene die ze bedreigen ook vaak een gezin en kinderen hebben en die de dupe worden van hun malende gedachtes
  en dieren loslaten zoals nertsen is de reinste dierenmishandeling die je kunt bedenken de meeste sterven een honger dood

 • no-profile-image

  Herman Willemsen

  Ze hadden beter een team kunnen samenstellen om de veroorzakers van de Brand in Bergen te pakken te krijgen. Hoeveel kleine dieren zijn daarbij wel niet omgekomen? Nederland legt dus duidelijk de prioriteiten volkomen verkeerd. Voetbalvandalen, brandstichters, "loverboys", allemaal lieden die schadelijk zijn hun slachtoffers en de gehele maatschappij. Die moeten worden aangepakt en kaalgeplukt. Fijn dat er nog mensen zijn die voor dieren opkomen in dit harde, kille, medogenloze land voor kwetsbare mensen en dieren.

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  En met Herman nog een gestoorde.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.