Home

Achtergrond 211 x bekeken

Danone trekt aanvraag gezondheidsclaims in

Het Franse Danone heeft de aanvraag voor de beoordeling van de gezondheidsclaims op zuiveldranken Actimel en Activia ingetrokken.

Dat maakte het concern vandaag tijdens de presentatie van de eerstekwartaalcijfers bekend. Danone had twee aanvragen ingediend bij de European Food Safety Authority (EFSA), de Europese toezichthouder voor voedselveiligheid. Binnen afzienbare tijd werd een oordeel van de toezichthouder verwacht. Het concern trekt de aanvragen in omdat niet duidelijk is op basis van welke criteria de EFSA de aanvragen toetst, aldus een woordvoerder van Danone. Op 1 juni is er een vergadering met de industrie en de EFSA om dat duidelijk te krijgen.

Danone houdt vast aan de claim dat het drankje Actimel "dankzij unieke, goede bacteriën de weerstand helpt te verhogen''. Ook bij Activia gebruikt Danone dergelijke gezondheidsclaims om het product in de markt te zetten en te verkopen.

Beleggers reageerden donderdag teleurgesteld op de beslissing. De bekendmaking van hoger dan verwachte omzetcijfers over het eerste kwartaal van dit jaar kon niet voorkomen dat het aandeel 2 procent verloor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.