Home

Achtergrond 226 x bekeken

Dahlia's kunnen worden geregistreerd

Kwekers en veredelaars van Dahlia kunnen hun producten weer ter registratie aanbieden bij de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB).

De KAVB registreert aan de hand van een opplant op de KAVB-proeftuin in Lisse. De gewassen worden beoordeeld door een commissie van deskundigen op zaken als homogeniteit, stabiliteit, en onderscheidbaarheid. Het ingezonden materiaal dient gezond te zijn. De namen worden gecheckt op de beschikbaarheid aan de hand van de internationale code voor naamgeving van cultuurplanten, de bestaande registers en verschillende merkenregisters.

Indien de inzending een mutant betreft wordt de inzender verzocht ook de verscheidenheid waaruit deze gemuteerd is mee aan te leveren ter vergelijking. Het materiaal kan van worden ingeleverd bij het KAVB kantoor (Weeresteinstraat 10a, Hillegom) tijdens kantooruren.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.